Do kraja vikenda očekuje nas stabilno vrijeme, a onda će uslijediti…

Jučer je dijelove Hrvatske zahvatilo snažno nevrijeme, no bilo je to samo prolazno osvježenje, slično kao i nekoliko prethodnih, uglavnom zahvaćajući zapadna i sjeverozapadna naša područja. Iako se radilo uglavnom o manjim količinama oborine, jedan grmljavinski oblak poprilično se razvio iznad Zagreba, lokalno je donio i izraženije pljuskove te su dijelovi grada bili pod vodom.

Nad našim krajevima jača sa sjevera prostrana anticiklona. No u našim južnim i jugoistočnim krajevima još do sredine dana će biti višak oblaka i tog vlažnog zraka, dok taj frontalni poremećaj, koji je jučer donio osvježenje ne odmakne dalje na jugoistok.

Postupno će se tijekom prijepodneva sa zapada i sjevera već razvedravati, a zatim uglavnom i prevladavati sunčano.

Prema večeri bit će vedro, i to u gotovo svim krajevima.

Najviše dnevne temperature danas na kopnu slične kao jučer oko 27-28, malo niže u gorju. One iznimne vrućine danas će popustiti i na jugu Jadrana, bit će najviše 30 ili tek malo iznad toga.

Svježina će se najbolje osjetiti sutra ujutro u kopnenim krajevima, i to uz temperature uglavnom od 10 do rijetko 15 stupnjeva, a po gorju bit će i jednoznamenkastih vrijednosti.

Sve do vikenda imat ćemo stabilno i pretežno sunčano vrijeme, a u četvrtak i petak ponovno u većini krajeva i vruće. Ipak, kratkotrajno, jer za vikend nam, kako i priliči početku rujna slijedi više oblaka pa i češće kiše, javlja N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...