Dodatnih 3,5 milijuna kuna za spas KK Zadra!: “Uzaludno, dug je dosegao 30 milijuna”

Gradsko vijeće Grada Zadra donijelo je rebalans proračuna prema kojemu će KK Zadar biti dodijeljeno dodatnih 3,5 milijuna kuna.

Naglašeno je kako će upravo ti novci pomoći klubu da se izvuče iz financijskih problema; podmiri dugovanja prema igračima, složi novu ekipu i uđe u novu sezonu bez blokade FINA-e i FIBA-e.

No, jesu li stvari toliko jednostavne i je li ovaj novac dostatan za sva dugovanja koja su klub, točnije njegovi čelni ljudi nagomilali kroz godine?

Gradski vijećnik Erol Gaši tvrdi da ne. Radi se o kozmetičkom potezu i ono najgore, uzaludnom ulupavanju gradskog novca.

Imam dojam da gradonačelnik Dukić ima iste savjetnike kao i njegov prethodnik jer radi potpuno iste poteze oko KK Zadar. Davanje novih 3,5 milijuna kuna za KK Zadar u rebalansu proračuna opet je napravljeno bez ikakve analize što će to klubu donijeti, osim golog preživljavanja i u ovoj sezoni. Jedino što je jasno jest da dug kluba i dalje neumoljivo raste, bez obzira na upumpavanja milijuna kuna svakih nekoliko mjeseci. Iako već 6 mjeseci kao gradski vijećnik ne mogu dobiti odgovor o dugu kluba, došao sam do saznanja kako je dug dosegao 30 milijuna kuna! Bojim se kako se samo odgađa neminovno i kako će svi ovi milijuni kuna upumpani u klub biti uzaludni. Klub je svakim danom sve bliže stečaju!. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...