Cestitka_Uskrs

Fifa objavila popis; Luka je kandidat za najboljeg nogometaša svijeta!

Međunarodna nogometna federacija (Fifa) objavila je popis od 24 kandidata za najboljeg igrača svijeta, a među njima se još jednom nalazi i hrvatski reprezentativac Luka Modrić kojega je Fifa prošle godine uvrstila u idealan sastav po drugi puta zaredom. Osim veznjaka Reala, tu su naravno i Ronaldo i Messi, ali i, primjerice, Carvajal, Bonucci, Kane, Keylor Navas, Marcelo. Također neizostavni su bili Suarez i Neymar, piše Goal.hr.

Impresivno je što od 24 kandidata, njih čak sedam igra za Real, četvorica za Barcelonu te tri za Bayern, a iako je Monaco osvojio prvenstvo u Francuskoj niti jednog od njihovih igrača nema na popisu. Fifa je također objavila popis od 12 kandidata za najboljeg trenera svijeta, a tu su očekivano, između ostalih: Zidane, Allegri, Enrique, Jardim, ali i Guardiola koji prošle godine nije osvojio niti jedan trofej s Manchester Cityjem.

Baš kao i prošle godine, međunarodna nogometna federacija je objavila kako će priliku za glasovanje imati izbornici i kapetani svih nacionalnih momčadi, javnost na web stranici FIFA.com, te mediji diljem svijeta, a svaki od njih odlučuje o 25 posto rezultata.

Kandidate su birali eksperti kao što su Cafu, Maradona, Puyol, van der Sar i to s obzirom na ostvarena postignuća između 20. studenog 2016. i 2. srpnja 2017. godine, a javnost će imati pravo odabrati najboljeg igrača od 21. kolovoza pa do 7. rujna kada glasanje završava. Krajem godine, na temelju svih zbrojenih glasova Fifa odabire tri najbolja kandidata, a prošle godine je ta čast pripala Messiju, Griezmannu te već spomenutom Ronaldu.

Inače, Fifa je prošle godine ponovno samostalno počela dodjeljivati nagradu za igrača godine te tako prekinula šest godina dugu suradnju s France Footballom koji sada pak samostalno dodjeljuje Zlatnu loptu.

Kandidati za najboljeg igrača godine 2017.:

Pierre-Emerick Aubameyang [Borussia Dortmund / Gabon]
Leonardo Bonucci [Milan / Italija]
Gianluigi Buffon [Juventus / Italija]
Dani Carvajal [Real Madrid / Španjolska]
Cristiano Ronaldo [Real Madrid / Portugal]
Paulo Dybala [Juventus / Argentina]
Antoine Griezmann [Atletico Madrid / Francuska]
Eden Hazard [Chelsea / Belgija]
Zlatan Ibrahimovic [Švedska]
Andres Iniesta [Barcelona / Španjolska]
Harry Kane [Tottenham Hotspur / Engleska]
N’Golo Kante [Chelsea / Francuska]
Toni Kroos [Real Madrid / Njemačka]
Robert Lewandowski [Bayern Munich / Poljska]
Lionel Messi [Barcelona / Argentina]
Luka Modric [Real Madrid / Hrvatska]
Keylor Navas [Real Madrid / Kostarika]
Manuel Neuer [Bayern Munich / Njemačka]
Neymar [Paris Saint-Germain / Brazil]
Sergio Ramos [Real Madrid / Španjolska]
Alexis Sanchez [Arsenal / Čile]
Luis Suarez [Barcelona / Urugvaj]
Arturo Vidal [Bayern Munich / Čile]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...