FOTO: Zračne snage iz Zemunika spremne su za nastup u Kninu

Piloti i letačke posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) izveli su danas 03. kolovoza 2017. završne pripreme za nastup u Kninu  povodom 22. obljetnice VRO “Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Pripreme su se provodile u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku i vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama uz sudjelovanje  pet eskadrila HRZ i PZO. Tako su uvježbavanja proveli piloti Eskadrile borbenih aviona 91. zrakoplovne baze te piloti i posade Eskadrile aviona, Eskadrile helikoptera, Eskadrile transportnih helikoptera i Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze.

Uvježbavanja su uključila i prelet iznad Kninske tvrđave, a u zrakoplovnom svečanom preletu  u subotu 05. kolovoza sudjelovat će po tri aviona MiG-21,  ZLIN-242L, Pilatus PC-9M, Canadair CL-415 i Airtractor AT-802 te po tri helikoptera BELL-206B,  Mi-8 MTV i OH-58D Kiowa Warrior.

Prelet helikoptera OH-58 D Kiowa Warrior po prvi puta samostalno izvode hrvatske letačke posade nakon uspješno završenih bojevih gađanja i raketiranja na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju.

Foto: HRZ i PZO/Dominik Jerinić, Marinko  Karačić

Marinko Karačić

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...