Gori diljem zemlje; Kanaderi gase vatru kod Knina, na Velebitu i Biokovu

Dva kanadera protupožarnih snaga Oružanih snaga upućena su na novo požarište kod Knina (Strmica), a zračne snage su i danas angažirane na jučerašnjim požarištima na Biokovu i Velebitu te na krajnjem jugu Hrvatske, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Na Biokovu požar gasi Airtractor dok je na Jablanac dodatno upućen još jedan kanader. Na Velebitu  je angažirana i letačka posada s helikopterom za prijevoz vatrogasaca i vatrogasne opreme dok na požarištu Karasovići, uz granicu Hrvatske sa Crnom Gorom, požar gasi helikopter.

278 požara

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 278 požara (94 u Šibensko-kninskoj, 88 Splitsko-dalmatinskoj, 74 u Zadarskoj, 14 u Dubrovačko-neretvanskoj, sedam u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile su oko 2430 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 70 600 tona vode te je prevezen 391 vatrogasac i pripadnik OS RH, kao i 151 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta, navodi MORH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...