OPREZNO

HAK upozorava; Zbog olujnog vjetra i prometne nesreće ograničen promet na A1 i A6

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Zbog olujnog vjetra otvorene su samo za osobna vozila dionice autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i autoceste A6 Rijeka – Zagreb, između čvorova Kikovica – Delnice, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Obilazak za ostale skupine vozila je na autocesti A1 čvor Sveti Rok (A1)-DC50-Gračac-DC27-Zaton Obrovački-DC54-čvor Maslenica (A1), i obratno, a na autocesti A6 starom cestom kroz Gorski kotar DC3.

Prometna nesreća

Zbog jakoga vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, na Krčkome mostu i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, odnosno za prvu i drugu skupinu vozila.

Zbog prometne nezgode (izlijetanja autobusa izvan kolnika) na 18. km autoceste A1, prije odmorišta Desinec u smjeru Zagreba, vozi se usporeno u koloni od oko jednog kilometra jednim trakom pa HAK vozače na dodatni oprez.

Promet je pojačan na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru mora.

Mokri kolnici

Mokri i skliski kolnici su mjestimice u Istri, Hrvatskome primorju, Gorskome kotaru, Lici, Slavoniji, te sjeverozapadnoj i središnjoj Hrvatskoj.

Zbog vrlo gustoga prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa), Bosnom i Hercegovinom (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola. HAK poziva vozače na strpljenje i razumijevanje.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Mali Lošinj-Rijeka

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar