HDZ-ovci ljetuju u Petrčanima, a Glavaš voli Lukoran

Ljetna rezidencija u Petrčanima kod Zadra vjerojatno najmoćnijeg HDZ-ovca Vladimira Šeksa u ovim mjesecima postaje nezaobilazna postaja njegovih političkih kolega. Ovih dana posjetili su ga Božidar Kalmeta, Branimir Glavaš i Petar Šale.

‘Četverac s kormilarom’ gostio se skromno, ako je suditi prema fotografiji objavljenoj na profilu Branimira Glavaša na Facebooku, uz lubenicu i gemišt, piše tportal.

‘Susreli se stari prijatelji iz vremena stvaranja hrvatske države 1989. godine upravo sad u Petrčanima kraj Zadra. Božidar Kalmeta, Petar Šale, Vladimir Šeks i moja malenkost. Tema nam ne nedostaje ni nakon gotovo trideset godina’, napisao je Glavaš.

Ova fotografija još je jedan dokaz toga da su Glavaš i Šeks, nekadašnji najbliži suradnici iz ratnog Osijeka, zakopali ratne sjekire. Šeks je odlučio izmiriti se sa svima, a prva naznaka toga dogodila se na predstavljanju njegove knjige krajem lipnja, na kojoj se pojavio i Glavaš.

Od četvero protagonista na slici tek je Šeks uspio ne dospjeti u pravosudne anale. Glavaš se i danas povlači po sudovima zbog optužbi za ratni zločin u Osijeku, zbog čega je već odležao višegodišnju zatvorsku kaznu. Kalmeti, kojem je Šeks vjenčani kum, nad glavom visi optužnica u aferi Remorker dok se Šale morao suočiti s optužnicom da je još 2001. Stipi Gabriću Jambu priznao nepostojeći dug države.

Vesela ekipa okupila se u Šeksovoj vikendici u Petrčanima, o kojoj se ranije dosta pisalo. Kuću od siporeksa staru 35 godina i veličine 80-ak kvadrata kupio je 2006. godine. Kasnije ju je u potpunosti srušio i na njenom mjestu sagradio novu, u istim gabaritima. U dvorištu je napravio i bazen.

U istom turističkom naselju kuće ima niz poznatih. Ondje ljetuje i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, a u kući Josipa Sapunara u tom mjestu, prema svjedočenju Drage Tadića, svake subote održavali su se sastanci protagonista kasnije optuženih za isisavanje novca iz HAC-a.

U Petrčanima ima vikendicu i Kalmetin prethodnik, bivši gradonačelnik Zadra, HDZ-ovac Zvonimir Vrančić.

Branimir Glavaš pak ljetuje preko puta Petrčana, u Lukoranu na Ugljanu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...