HRT najavio tužbe protiv svih koji su podijelili fotografiju s ‘velikom kitom’

Nakon što se društvenim mrežama proširila fotomontaža sinoćnjeg Dnevnika na kojoj izgleda kao da su HRT-ovci naciju obavijestili da je kod “Lošinja opažena velika kita”, umjesto “dva velika kita”, priopćenjem su se oglasili s nacionalne televizije i najavili pravne sankcije, piše Index.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Obavješćujemo Vas da je u sinoćnjim informativnim emisijama Hrvatske radiotelevizije, u kratkim vijestima koje se objavljuju u okviru informacijskih trakica, objavljen podatak o tome da su „kod Lošinja opažena dva velika kita“.

Fotografija koja se tijekom današnjega prijepodneva proširila društvenim mrežama neovlašteno je preuzeta te potom falsificirana i podijeljena na dijelu mrežnih portala i društvenih mreža.

Ovime ističemo kako je riječ o fotomontaži koja nema nikakve veze s točnom informacijom objavljenom u programu Hrvatske radiotelevizije.

U skladu s važećim zakonskim propisima Hrvatska radiotelevizija pokrenut će pravni postupak protiv odgovornih za falsificiranje spomenutih podataka te protiv odgovornih za njihovo objavljivanje i dijeljenje.”

Spornu fotografiju možete provjeriti ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...