Cestitka_Uskrs

Ivica Todorić tužit će Vladu zbog nanesene štete

Kako donosi novo izdanje Nacionala, obitelj Todorić sprema tužbe protiv hrvatske vlade i to prvo u Nizozemskoj da bi kasnije otvorili sudske postupke i u Hrvatskoj, prenosi tportal.

‘On poduzima pripremne radnje za pokretanje odgovarajućeg pravnog postupka u Nizozemskoj i to protiv hrvatske vlade. Cilj postupka bio bi pokazati i dokazati da je Todorić kao vlasnik Agrokora pretrpio enormnu štetu nakon donošenja lex Agrokora.Bude li postupak po njega uspješan, Todorić bi mogao pokrenuti postupak kojim bi od države tražio da mu se nadoknadi šteta. Todorić smatra da mu je država nizom svojih postupaka ukrala otprilike godinu dana vremena da sam pokuša riješiti problem i izići iz krize. Sada se pokazuje da je kandidata za kupnju koncerna u krizi bilo te da se o tome moglo diskutirati još neko vrijeme prije no što bi banke pokrenule procedura koje su se najavljivale’, ispričao je jedan inozemni izvor za Nacional.

Vidjeli smo da su se u međuvremenu pojavile priče i o konkretnim kupcima dijelova koncerna.

Najbogatiji Mađar Sándor Csányi ispričao je Anti Ramljaku da želi kupiti dijelove Agrokora. Naravno, Mađar želi kupiti samo dijelove na kojima se može kasnije zarađivati, a to je u prvom redu Belje. Kako je nedavno pisao Jutarnji, sastao se Csányi s Antom Ramljakom i izrazio veliki interes za kupovinom Belja. Vijest je nova, ali interes je star. I to barem sedam godina.

Csányi, inače generalni direktor OTP banke i potpredsjednik MOL-a, najmoćnija i najvjerojatnije najbogatija osoba u Mađarskoj, svoje privatne investicije usmjerio je uglavnom u prehrambenu industriju.

‘Zajednički interesi na tom području osnova su i njegovog prijateljstva s čelnikom Agrokora Ivicom Todorićem, s kojim uvijek razmatra mogućnosti ulaganja u hrvatsko gospodarstvo’, pisao je Večernji list u ožujku 2010. godine o njihovom odnosu.

Početkom ožujka, desetak dana prije nego što je Vlada donijela lex Agrokor i preuzela upravu nad najvećom domaćom privatnom tvrtkom u sjedištu Agrokora Ivica Todorić održao je dramatičan sastanak na kojem je odbio ponudu kineskih investitora vrijednu 2,7 milijarde eura. Na sastanku s Todorićem bio je kineski investitor i čelnik fonda iz Hong Konga, Hu Jiangxiong. Jianxgiong je Todoriću ponudio da investira 2,7 milijardi eura kako bi omogućio normalno poslovanje Agrokora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...