IZVANREDNA SITUACIJA: Vatrogasci uspješno drže požar podalje Zadra

Prema informacijama koje dobivamo s terena, a koje su nam ukratko potvrđene iz Javne vatrogasne postaje Zadar, požari su se opasno približili Zadru. Neutvrđen broj kanadera i airtractora trenutno vodu za gašenje uzima kod luke Gaženica.

– Izbilo je puno više požara. Da, blizu Zadra su, jedino je što su nam u žurbi mogli potvrditi u JVP Zadar.

Uspjeli smo na telefon dobiti zapovjednika Šošu koji ponavlja da su požari podmetnuti jer da ovakvo što nije moglo izazvati sunce ili nesretan slučaj.

– Gori oko Benkovca i kod Vrane u miniranom području. To su najkritičnije točke. Imamo problem da je dio zračnih snaga prebačen na splitsko područje gdje gori blizu kuća. Kod samog Zadra smo u visokom stanju pripravnosti, držimo tamo dio snaga. Jako smo razvučeni po požarištima, gasimo od sinoć, vatrogasci su umorni, orkanska bura otežava gašenje, kazao nam je.

JVP Zadar s najnovijim informacijama donosi užasavajuće vijesti – samo Vir ne gori! U plamenu su Slivnica Donja i Gornja, Smilčić-Kašić, Vrana, Benkovac i Turanj.

Čitateljica šalje fotografiju s Ploče prema Crnom. Gusti dim se nadvija u blizini te četvrti.

Popularna Facebook stranica Vatrogasci – Oni su naši heroji donosi najnovije informacije s požarišta. Njihov izvor uz fotografiju tvrdi kako je izbio novi požar na potezu Zračna luka – Ražanac. Postoji osnovana sumnja da je tamo netko upravo potpalio požar jer je isti izbio u roku pet minuta.

Gori i iznad Posedarja, a vatra se približila i kućama u Buliću.

Vatrogasci drže požar podalje od Zadra

Prema najnovijim informacijama iz JVP Zadar, požar se uspješno drži podalje glavnog grada županije. Najnoviji požari koji su izbili su u Kašiću i Slivnici, a požar kod Zračne luke Zadar ekspresno je ugašen.

[mks_highlight color=”#ffff00″]OVDJE PRATITE SVE O TEMI POŽARA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI[/mks_highlight]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...