Kako se Kalmeta, vješto poput jegulje, izmigoljio od obećanja stana Fanteli i Mareniću

Zadrom je dugo godina kružila poštapalica, koja se, nažalost, u mnogim slučajevima pokazala kao točnom. Naime, poštapalica “dao Bog da ti Kalmeta obeća…” imala je nekoliko svojih inačica, pa su nakon obećanja često stavljani “poslovi”, “radna mjesta”, a u najnovijem primjeru datiranom kojih godinu dana unatrag, vidimo da se lako mogu i “stanovi” ubaciti u istu.

Nakon ostvarenih vrhunskih rezultata na Olimpijskim igrama te veličanstvenog dočeka Šime Fantele i Igora Marenića na Pozdravu sunca, prilikom prijema u Gradskoj upravi, nekoliko dana nakon, sam tadašnji gradonačelnik Božidar Kalmeta obećao im je, onako ah hoc, svakome po stan. No, tomu baš i nije tako. Barem kada je realizacija obećanja u pitanju.

Dečki, zlatni olimpijci, Zadrani u svakom smislu te riječi, ostali su od svega toga samo nasamareni dvojac. Oni su, kako kaže Kalmeta, na ponuđene stanove kazali kako bi oni radije građevinska zemljišta, no to baš nije lako realizirati, pa se iz izjava koje je bivši gradonačelnik dao za jedan lokalni list lako iščitava da su Fantela i Marenić sami krivci jer stan dobili još uvijek – nisu.

– Da su Fantela i Marenić ostali kod moje odluke o dodjeli dva stana u najam, već bi sve davno bilo riješeno. Ali i to ćemo riješiti, no za tu opciju treba vremena. Stanove, dakle, nisam obećao radi predizborne kampanje, već zato što su oni htjeli drugu opciju, ali mi im rješavamo i to, izjavio je Kalmeta pritom obećavši, po svom starom dobrom običaju, usputno, još nekoliko stvari.

Godina je prošla, vjerujemo da će proći i još jedna, jer je stvar, kako kaže Kalmeta, malo komplicirana. No, čekat ćemo i to rješenje i dodjelu gradskih stanova zlatnim olimpijcima. U međuvremenu Šime i Igor više nisu dvojac, svako je otišao svojim putem ganjajući svoju profesionalnu karijeru.

Bit će zanimljivo svakako vidjeti odakle i iz koje buže će sadašnji gradonačelnik izvući novce za dva stana kad ionako na sva zvona izvikuju kako je u proračunu malo novca. Možda bi bolje bilo da se ovo riješilo za Kalmetina mandata, ipak je on puno veći maher za kombiniranje, naručivanje i izvršavanje svakojakih poslova.

A za one koji nisu gledali veličanstveni doček ovog sjajnog dvojca, pogledati ga možete u nastavku…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...