Kaos na ruti Novalja-Osijek: “Putnicima prodali dvostruke rezervacije, umalo izbila tučnjava”

Osječka književnica i političarka Ivana Šojat doživjela je grozno iskustvo koje je imala vozeći se prošloga petka autobusom prijevoznika APP na liniji od Novalje na otoku Pagu preko Zagreba, Slavonskog Broda i Đakova do Osijeka, piše Glas Slavonije.

Naime, Šojat navodi da je ovaj prijevoznik prodao putnicima iz Zagreba više od dvadeset rezervacija koje su se odnosile na već popunjena mjesta na kojima su sjedili putnici s uredno kupljenim rezervacijama u Novalji. Nastao je, kako prepričava Šojat, opći kaos u autobusu, svađa, navlačenje i izguravanje uz dernjavu, vrijeđanje i psovke pred, kako kaže, nezainteresiranim vozačima APP-a koji su se ponašali kao da ih se ne tiče to što se događa u autobusu koji voze i za koji su zaduženi, navodi Šojat koja je putovala APP-ovim autobusom zajedno sa sinom.

– Jedan od novopridošlih putnika, mlađi čovjek, počeo je napadati starijeg gospodina koji je već sjedio na svome rezerviranom putničkom mjestu, riječima kako je on branitelj i kao takav, valjda, ima veća prava. Ispostavilo se da je taj stariji čovjek imao sina koji je poginuo u ratu. To je bilo strašno za gledati. U trenutku kada su putnici pridošli u Zagrebu počeli izbacivati van već postojeće putnike, morala sam reagirati, rekavši kako ljudi u autobusu nisu krivi što su skupo platili svoje karte i rezervacije u Novalji niti što su neki drugi u Zagrebu dobili rezervacije s brojevima njihovih sjedala. Na kraju je na zagrebačkom kolodovoru ostalo dvadesetak ljudi. U tome prepucavanju moglo se čuti kako je riječ o putnicima koji su se trebali nekim drugim autobusom voziti do Nove Gradiške, ali im se njihov autobus pokvario. Naposlijetku je naš autobus nepredviđeno svratio i u Novu Gradišku, zbog čega se putovanje otegnulo za 45 minuta – ispričala je.

Novinari Glasa Slavonije poslali su upit o incidentu APP-u, ali još nisu dobili odgovor iz kompanije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...