Kolovoz je u knjižnici Jurja Barakovića u Ražancu protekao u eko duhu

Mjesec kolovoz u Knjižnici Jurja Barakovića Ražanac protekao je u eko duhu. Tema je odabrana kako bi osvijestili i usvojili naviku ponašanja u cilju očuvanja prirode. Tijekom kolovoza na radionicama kreativnog tipa sudionicu su izrađivali razne predmete i ukrase, kroz tri eko radionice.

Na prvoj radionici izrađivali su ukrasne mirisne štapiće od lavande, tehnikom koje su koristile naše bake. Na drugoj radionici pravili su splavove od starih novina i knjiga, kojima su ukrasili Knjižnicu. Na zadnjoj, trećoj, radionici kaširali su kutije sa starim novinama kako bi dobili „reciklažno mjesto“ unutar Knjižnice na kojem će se moći odvajati papir i plastiku te tako doprinijeli očuvanju okoliša

Kako bi ponovili što su cijeli mjesec učili organiziran je eko kviz. Kviz su zaigrali na „Čovječe ne ljuti se ploči“ iza Knjižnice. Igrači su dolaskom na određena polja odgovarali na pitanja i rješavali zadatke, a sa svakim točnim odgovorom omogućili su si brži prelazak ploče. Iako su dijelili „kućicu“ svaki sudionik igrao je za sebe, a sudionici mlađih od 7 godina imali su pomoć starijih. Pobjednici kviza su Gabrijel Bilan, Laura i Leon Brnad, i Tonia Škulić, kojima čestitamo. Ovim putem Knjižnica se zahvaljuje Buffalo Bill City-u i slastičarnici Noa, koji su pobjednicima omogućili nagrade u kojim će zasigurno uživati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...