Kolovoz u vrtnom centru Geront; najaktualniji proizvod trenutno je limeta

Usprkos ekstremno visokim temperaturama u kolovozu vrtni centar Geront jako je dobro posjećen. Kupci se pripremaju za jesen i na vrhu popisa kupnje i rezervacije su im sadnice badema, masline, jabuka, smokvi, kruški, šljiva, višnji, maraške, trešnje i dunje koje se sade u rujnu, listopadu i studenom.

– Raduje nas kako za sve navedene sadnice vlada jako velika potražnja. Konkretno za sadnicu badema koja je naš proizvod vlada 50% veća potražnja nego prošle godine. Uz sadnice badema prodajemo i njihove oprašivače koji su kasno cvatući i u kombinaciji su pun pogodak. Veseli nas da kupci prepoznaju kako smo najveći domaći proizvođači sadnica nabrojenih kultura te da nam se s povjerenjem vračaju. Imamo kupce iz cijele Zadarske županije a zastupljeni su i kupci iz Like te iz inozemstva, rekla nam je djelatnica Andreja Matušin.

Sadnice smokve u velikoj količini ispunjavaju vrtni centar Geront. Domaći i strani turisti najviše traže sorte: bjelicu, zamorčicu i zimnjaču.

– Trenutno su stabla smokve na pola metra visine, pune su ploda i kupci ih konzumiraju, te se tako najbolje uvjere u kvalitetu sadnice, navodi Matušin.

Zatim, kako doznajemo od djelatnice Matušin proizvod koji je trenutno najaktualniji je limeta. Proizvodni dio centra Geront uključuje limetu, koja je sad sazrela, puna je soka i prodaja je u punom jeku.

– Limetu i limun prodajemo kao naše domaće plodove u maloprodaji i veleprodaji. Plod limete koristi se najviše za cocktaile jer je pun soka i zdrav je. Zatim, limun će sazreti u devetom mjesecu, cijeli je u plodovima. Limun sorte mjesečar je sav u soku i meke kore dok je sorte lisbon tvrde kore za ribanje i dobar je kao korica za kolače. Veseli nas da je za limetu i limun jako velika potražnja od domaćih pa do stranih kupaca, kazala je Matušin.

Od cvjetnih biljaka domaći i strani kupci u ponudi mogu izabrati oleandar i lagerstroemiju.

– Oleandar cvate cijelo ljeto, vanjska je biljka dok lagerstroemija cvate u ljeto i jesen. Kupci traže stablo i grm lagerstroemije čiji cvjetovi su u obliku grozda u raznoraznim bojama. Bugenvilija, penjačica, traži se domaća, koju mi proizvodimo, također je u raznim bojama i cvate cijelo ljeto i jesen. Od ukrasnih biljaka imamo stablašice i grmoliko bilje, u ponudi su svi cvjetni za ukrašavanje vrta poput: kalistemona, grevileja, polygala, ruže i hortenzija, istakla je Matušin.

Podsjetimo, u centru Geront izrađuju projekte za vrtove i okućnice te voćnjake i maslinike, nudeći izvođenje svih zemljanih radova i pripreme terena, sadnju te održavanje svih tipova otvorenih površina.

Vrtni centar Geront možete posjetiti u Zadru (gospodarska zona Murvica) s istočne strane Metroa i obratiti se ugodnom osoblju za sve upite koje imate a možete ih kontaktirati i na broj mobitela 099/3333-884.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...