Konobarica sa Zrća: “Talijani samo puše travu, Britanci se drogiraju, a Hrvati su jedni od najnepristojnijih”

Konobarica u jednom beach baru na Zrću otkrila je Index-u kako se zaista ponašaju turisti u toj hrvatskoj “Sodomi i Gomori”. Sudeći po rečenom, nije joj lako.

“Najgori su po ponašanju definitivno Talijani i Hrvati. Britanci su najrazuzdaniji kad se partija, ali su jako pristojni”, ispričala nam je.

Kao i većini lokalaca s kojima su razgovarali, najmanje su joj dragi upravo Talijani kojih na Zrću ima velik broj.

“Jako su neuredni, stalno moram čistiti za njima. Također, stalno traže nešto gratis, a pri naplati pokušavaju varati. Na primjer, naruče deset koktela, inzistiraju da plate svatko svoje, pa me onda pokušavaju smuljati da bi platili samo šest. Prve godine kad sam radila znalo im je proći, a poslije ja moram nadoknaditi manjak. Znaju mi krasti led i plastične čaše, do te mjere se grebu”, kaže.

Ostavljaju li barem napojnicu?

“Ma prije bi ti zub ostavili nego pet kuna”, smije se. “Najviše ostavljaju Nijemci, ali njih nema toliko, najviše ih je u proljeće kad imaju ‘spring break’ pa dolaze.”

Budući da na Zrću radi već nekoliko godina, priznaje da je svega vidjela, ali također kaže da ona osobno nije imala problema s turistima.

“Ne prave probleme meni, već jedni drugima. Najgore je nakon festivala. Budu unutra po 48 sati, piju, drogiraju se, onda izađu takvi, možeš misliti na što liče. Pa se svađaju, potuku…”, kaže ona.

Što se seksa i droge tiče, ima toga, kaže, ali smatra da su priče o Zrću prenapuhane.

“Često me ljudi pitaju gdje mogu nabaviti drogu, već su dosadni s tim. Talijani se najmanje drogiraju, samo travu puše. Kako ne znaju baš dobro engleski viču samo ‘marihuana, marihuana’, a najviše se drogiraju Britanci”, priča.

Ipak, tvrdi da se toga može puno manje vidjeti nego posljednjih godina.

“Sad su posvuda kamere, sve se vidi. Na parkiralištu su postavili policijski kontejner, a i svugdje ima policajaca u civilu. Evo, baš neki dan sam vidjela curu kako si je pripremila lajnu i taman krenula povući i uhvatili su je s tim. Ne znam što im učine, mislim da im to uzmu i naplate kaznu”, zaključuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...