Kreće produženi vikend, HAK: “Vrijeme izgubljeno u kolonama ne nadoknađujte brzom vožnjom”

Promet će biti pojačan u oba smjera – prema moru te prema Zagrebu. To će, javljaju iz Hrvatskog autokluba, prouzrokovati nove gužve na cestama. Usporen promet bit će na autocesti Zagreb-Split-Ploče, Rijeka-Zagrebizmeđu naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2, na autocesti Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza, donosi Dnevnik.hr.

Zatim na Istarskom ipsilonu, pred tunelom Učka, u smjeru Rijeke i prema prijelazima Kaštel i Plovanija, na autocesti Bregana-Lipovac u smjeru Bregane, i Zagreb-Goričan u smjeru Mađarske, duž cijele Jadranske magistrale, te Krčkom mostu.

”Velika je koncentracija vozila, a znamo i da s povećanjem broja vozila nažalost i nastaje velik broj prometnih nesreća. Ja se iskreno nadam da toga neće biti, da će svi biti maksimalno oprezni”, rekla je Irena Belamarić iz HAK-a te dodaje da izgubljeno vrijeme u kolonama, nikako ne nastojite nadoknaditi brzom vožnjom ako je ikako moguće.

Podsjetimo, Informativni centar već gotovo 39 godina prati navike vozača koji putuju autocestama, državnim, županijskim i lokalnim cestama. To bogato iskustvo bilo je osnova za sastavljanje Karte ljetnih gužvi na našim prometnicama koju možete pogledati na ovoj poveznici i izbjeći očekivane kolone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...