Ministrica pozvala Dijanu Vican da se očituje, a ova ju… ignorira?

Predsjednica Povjerenstva niti nakon mjesec dana nije se očitovala (ministrica joj je analizu proslijedila 15. srpnja). Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije javno objavio analizu natječaja jer se radi o internom dokumentu koji nije završen jer se Posebno stručno povjerenstvo koje je natječaj provodilo, nije očitovalo, doznaje N1.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije javno objavio analizu natječaja jer se radi o internom dokumentu koji nije završen jer se Posebno stručno povjerenstvo koje je natječaj provodilo, nije očitovalo. Nadam se da će se Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije očitovati kako bi se situacija što prije razjasnila. S druge strane, važno je čim prije pristupiti izmjeni provedbenog dijela Strategije koji će provedbu institucionalizirati i depolitizirati, te je nužno maksimalno ubrzati sve reformske procese. Fokus jednostavno mora biti na učenicima i nastavnicima, kazala je za N1 ministrica Blaženka Divjak.

Podsjetimo, analiza natječaja kojom je za vrijeme bivšeg ministra obrazovanja Pave Barišića izabran novi tim za kurikularnu reformu, pokazuje niz nepravilnosti u postupku njihova izbora, objavio je Jutarnji list.

Analizu je izradilo Ministarstvo obrazovanja, poslalo je na očitovanje predsjednici premijerova Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja Dijani Vican i članovima Povjerenstva, sa zahtjevom za očitovanjem.

Predsjednica Povjerenstva niti nakon mjesec dana nije se očitovala (ministrica joj je analizu proslijedila 15. srpnja), a bez očitovanja Blaženka Divjak nije ju željela pustiti u javnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...