Nakon 27 godina Gremlini se vraćaju u kina

Film ‘Gremlini’ je od samog snimanja pa do izlaska u kina bitku vodio s Indianom Jonesom i ukletim hramom, te Istjerivačima duhova, ali danas sva tri postignuća imaju status evergreena, piše Tportal.

Na budžetu od samo 11 milijuna dolara uspio je zaraditi neočekivanih 153 milijuna, što je bilo dovoljan poticaj da se snimi i nastavak. Film Gremlini 2: Novo leglo stigao je šest godina kasnije no nije uspio postići jednak uspjeh kao svoj prethodnik iako je stekao veliku popularnost. Ponajviše zbog toga što je napravljen drastičan zaokret i cijela priča začinjena satirom i autoironijom. Iako zabavan, takav pristup nije se previše svidio ljubiteljima originalnog filma.

Oba filma režirao je Joe Dante i to prema scenariju koji je napravio Chris Columbus koji je u svojoj karijeri napisao i režirao mnoge popularne filmove (‘Goonies’, ‘Sam u kući’, ‘Tatica u suknji’, ‘Harry Potter’).

Columbus je otkrio kako piše scenarij za treće Gremline koji se trenutno razvijaju u Warner Brothersu. Treći nastavak bi mogao ignorirati Gremline 2, a posve je moguće da u njemu neće biti Gizma.

‘Vjerujem da možemo snimiti nastavak s istim likovima, ali da pritom ne recikliramo radnju iz prvog dijela već da stvorimo nešto novo i zanimljivo’, izjavio je Columbus. Dodao je kako je ponosan na scenarij koji je ‘mračan i uvrnut’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...