Neviđeni bezobrazluk u Punti Bajlo; Kako Austrijanci i Talijani tjednima besplatno ljetuju u Zadru

Turistička sezona u punom je jeku. Hrvatska obala vrvi turistima koji su smješteni u kampovima, hotelima i privatnom smještaju. No, kako se ovih dana svugdje traži krevet više, ima i onih koji su tom problemu doskočili na domišljat – i prilično bezobrazan – način.

Redakciji DNEVNIK.hr-a obratila se čitateljica koja ljetuje kod nekadašnjeg zadarskog kampa Punta Bajlo, koji je danas plaža. “Prema onome što sam sama vidjela jer boravim ovdje već tri tjedna, i prema komentarima lokalaca, nekoliko auta austrijskih i talijanskih tablica stoji ovdje već mjesec dana. Ovi ljudi besplatno ljetuju u Hrvatskoj zbog toga što nisu podigli šator i imaju auto. Ustvari, auto je sve što vam treba za ljeto u Hrvatskoj.

Budući da postoji znak zabrane za kamp-kućice i dizanje šatora, komunalni redari ništa ne mogu jer mreže između dva drveta nisu zabranjene. Policija je obaviještena, međutim ni oni ne mogu ništa jer nema šatora”, navela je čitateljica.

Istaknula je i kako se stanari prvih kuća do plaže žale zbog buke i toga što “kampisti” obavljaju nuždu u šumici pod njihovim prozorima. “Sramota je da se ovako odnose prema našoj zemlji, s obzirom na to da u Austriji ne bi mogli spavati u autu 5 min i dobili bi astronomsku kaznu uz sve to”, istaknula je čitateljica (podaci poznati redakciji).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...