Ništa od osvježenja; I dalje nas očekuju temperature do 40 stupnjeva

Na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije i Istre u ponedjeljak će biti pretežno sunčano, dok će u ostalim kopnenim krajevima biti umjereno do pretežno oblačno, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Poslijepodne se očekuju češća sunčana razdoblja. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u gorju s jakim udarima, a u Slavoniji sjeverozapadni.

Na većem dijelu Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na srednjem i južnom će poslijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu između 21 i 26, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom od 30 do 35 stupnjeva.

I dok će se najviše temperature u kopnenim krajevima u ponedjeljak zadržavati na oko 25 stupnjeva, već od utorka ona će doseći i 30, a u srijedu i četvrtak ponovno će biti jako vruće s temperaturama višim od 35 stupnjeva. Jedan od najtoplijih gradova tijekom ljeta u Hrvatskoj svakako je Knin, u kojem će sredinom tjedna temperature ponovno doseći i 40 stupnjeva.

Za vikend bi se temperature u cijeloj državi ponovno trebale spustiti ispod 30, piše Tportal.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...