Novi napad u Španjolskoj, ponovno gazili ljude kombijem, policija spriječila pokolj

Samo nekoliko sati nakon napada u Barceloni, Španjolska je u noći s četvrtka na petak bila poprište novog terorističkog napada u Cambrilsu.

U novom napadu, pet osoba je u kombiju gazilo prolaznike u Španjolskoj oko 1 sat iza ponoći na šetalištu katalonskog turističkog gradića Cambrilsa. Španjolski radio Cadena SER objavio je prve konkretnije detalje nakon napada navodeći da je nekoliko terorista pokušalo se kombijem zaletjeti u pješake u pješačkoj zoni u Cambrilsu, ali im se vozilo prevrnulo nakon čega je policija ubila četvoricu.  Sedam je osoba ozlijeđeno, nakon čega je policija ubila četiri napadača, izvijestila je španjolska javna televizija RTVE, prenosi Večernji.hr.

Uslijedila je pucnjava u kojoj je policija ubila četiri osobe, a jednu ranila. Napadači su imali pojaseve s eksplozivom El Pais je objavio da je u tom gradu, jugozapadno od Barcelone, oko 1 u noći pokrenuta policijska operacija većih razmjera, a građani su upozoreni da ostanu u svojim kućama i ne izlaze na ulicu.  U četvrtak je oko 17.20 sati jureći kombi usmrtio je 13 osoba  a ozlijedio više od 100 u centru Barcelone. Za taj je napad odgovornost preuzela Islamska Država, a kao razlog navela sudjelovanje Španjolske u međunarodnoj koaliciji protiv Islamske Države.

Jedan od napadača nakon napada u Barceloni pronađen je mrtav u kombiju  oko tri kilometra dalje od mjesta gdje ga je pokušavala uhvatiti španjolska policija koja je s tom namjerom zapucala prema njegovom vozilu. Nije poznato je li napadač sam sebi oduzeo život ili je preminuo od posljedica pucnjave,piše El Pais.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...