Opet nas čekaju ogromne gužve na cestama

Zbog prometne nezgode na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Mali Zaton vozi se otežano, jednim trakom, uz regulaciju prometne policije, izvijestili su u nedjelju iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Od 7,35 sati autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve skupine vozila, a zbog povremeno jakih, bočnih udara vjetra na vijaduktu Božići vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora. Na naplati Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.

Tijekom dana vrlo gust promet, uz vožnju u koloni i povremene zastoje, očekujemo na svim važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče , A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Savjetujemo vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom vikenda i povodom blagdana Velike Gospe, zabrane za teretna motorna vozila na pojedinim cestama u Istri i priobalju iznad 7,5 t bit će: u nedjelju, 13. kolovoza od 12 do 23 sata; u ponedjeljak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata i u utorak, 15. kolovoza od 14 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (Lička magistrala).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...