Osvježenja još uvijek nema na vidiku, visoke temperature pratit će nas do kraja mjeseca

Vrijeme danas će biti bez većih promjena u odnosu na prethodne dane, tek će danju već ponegdje biti vruće, a od sutra posvuda, čak se daljnji porast temperature očekuje prema kraju tjedna. Pritom će i jutra biti manje svježa i ugodna.

Nad našim krajevima jutros gotovo da i nema oblaka. Naime pod utjecajem smo polja povišenog tlaka, stabilno je, a frontalni poremećaji premještat će se danas, ali i idućih dana zapadnije i sjeverozapadnije od nas, piše N1.

U takvim okolnostima danas pretežno sunčano, u većini krajeva i vedro. Tek tamo sredinom dana i poslijepodne na krajnjem zapadu moguće su male naoblake, ali uglavnom će se raditi o visokim oblacima koji ne kvare dojam sunčana vremena, nerijetko i prozirnim. Prema večeri bez veće promjene, nešto veća naoblaka samo prolazno u zapadnom gorju, ali zadržat će se posvuda suho.

Vjetar većinom slab, ponegdje na istoku umjeren jugoistočni. Duž Jadrana jutros slab, ponegdje i tiho, a poslijepodne slab, samo mjestimice i umjeren maestral.

Najviša dnevna temperatura zraka danas malo viša nego jučer. U većini krajeva između 28 i 31 stupnja, samo mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije do 33, možda i 34 stupnja.  Najniže temperature tijekom iduće noći malo više nego noćas, na kopnu većinom između 12 i 16 stupnjeva, malo niže u gorju i ponekim kotlinama. Uz Jadran između 19 i 21.

I danas se tako još uvijek nastavlja razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika, što zbog ugodne i svježe noći što zbog ne još odviše vrućeg dana.

Još sutra će biti slično, tek malo toplije, ali već za vikend s daljnjim porastom temperatura radit će se opet o mnogima neugodnoj vrućini. Bit će vrijednosti od 32 do 36-7 stupnjeva, a najviše se očekuju u nedjelju/ponedjeljak.

Osvježenja nema na vidiku, naime za koju kap kiše postoji tek vrlo mala mogućnost tek u Gorskom kotaru. Ovi znatno topliji uvjeti od uobičajenih, svakodnevno iznad 30, zadržat će se i do kraja mjeseca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...