Počinje nova sezona treninga za djecu u Univerzalnoj sportskoj školi Start

Početak nove školske godine obilježava i uključivanje djece u sportske klubove. Univerzalna sportska škola Start i ove godine nudi bogat i zanimljiv sadržaj za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.

Sportska škola započinje sa radom u ponedjeljak 11. rujna 2017.godine. Treninzi se održavaju tri puta tjedno u popodnevnim terminima. Kroz tjedan, treninzi se provode u dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II. na Poluotoku (blizu crkve Sv. Stošije). Subota je namjenjena za opuštanje od svakodnevnice i odlazak na školu atletike ili školu plivanja na bazen ŠRC Višnjik. Cilj sportske škole je potaknuti kvalitetnu socijalizaciju i upoznati djecu sa širokom bazom sportova te kroz igru svladati osnove tih sportova.

Program Univerzalne sportske škole podjeljen je na dobne skupine:      

PREDŠKOLCI (4-6 god.) – Stjecanje dječjih radnih navika i usavršavanje kinezioloških biotičkih znanja na zanimljiv i zabavan način.

Univerzalni program sa naglaskom na zabavne igre koje razvijaju motoričke, funkcionalne, kognitivne sposobnosti i zdravstveni status djeteta.

– Program koji provode kineziolozi  s ciljem usvajanja osnovnih biotičkih znanja.

  1. RAZRED ( 7 god. ) – Upoznavanje djece sa širokom bazom sportova s kontinuiranim praćčenjem zainteresiranosti i sposobnosti za pojedinu grupaciju sportskih aktivnosti.

– Univerzalni program sa naglaskom na usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata individualnih i ekipnih sportova.

  1. RAZRED (8 god.) – Dominantno ekipne sportske igre radi daljnjeg usavršavanja pravila igara te učenje i usavršavanje osnova tehnike raznih sportova radi usmjeravanja djeteta u konkretnu sportsku aktivnost.

Univerzalni program sa dominantnim usavršavanjem elemenata ekipnih sportova.

III. i IV. RAZRED (9 i 10 god.) – Pohađanje sekcija koje USŠ START nudi u svom programu radi pravovremenog uključivanja u određene sportske aktivnosti.

  1. ATLETIKA (8–12 god.) – sport u koji se djeca zainteresirana za individualne sportove lako zaljube i zainteresiraju. Treninzi se provode na ŠC Višnjik.
  2. MINI RUKOMET (8–10 god.) – dinamična igra kojom djeca zainteresirana za ekipne sportove dobivaju bazu za uključivanje u sustavni sport.

Nakon usvajanja sveobuhvatnog programa priključivanje treninzima koje provodi  Rukometni klub Zadar.

  1. KOŠARKA (8–10 god.) – dinamična igra kojom djeca zainteresirana za ekipne sportove dobivaju bazu za uključivanje u sustavni sport.

U planu i programu Univerzalne sporske škole nalazi se dosta sportova i aktivnosti te zbog toga sportaši obilaze zanimljive lokacije na kojima se provode treninzi. Škola plivanja, klizanja, rolanja, planinarenja, skijanja i tenisa neke su od zanimljivih aktivnosti s kojima se mali sportaši Univerzalne sportske škole Start upoznaju tijekom godine.

  • Uz program koji nudimo, nastojimo u suradnji sa roditeljima i djecom prepoznati pravo vrijeme kada bi se pojedinac trebao uključiti u konkretan sport. Stoga pozivamo sve zainteresirane roditelje da upišu svoje dijete na jedan od navedenih programa.

Prijave i informacije:

Voditelji škole – Jurica Vuleta 098/935 2793 i Ivan Mijolović 091/738 3175

Web stranica: www.ak-start.hr

Facebook: Univerzalna sportska škola START

Mail: [email protected]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...