Pogledajte kartu; Gori Velebit i benkovačko područje, zatražene dodatne snage s kontinenta

Pogledajte kartu DUZS-a na kojim lokacijama su aktivni požari:

Zadarska županija

– Aktivan je požar na Velebitu – predio Ćelavac, Modrići, Tulove grede, Sv. Rok za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 12. kolovoza u 13:50 sati. Opožarena je veća još neutvrđena površina različitog raslinja. Na požarištu su prisutna povremena izdimljavanja, ali je požar pod nadzorom gasitelja. Na terenu dežuraju pripadnici DVD-a Jasenice.

– Na širem benkovačkom području aktivno je više požara (na području Popovići, Brgud, Lisičići, Podgrađe, Kožlovac, Ceranje – Vrana, Lepuri, Kašić, Pristeg, Slivnica, Sikovo-Raštane, koji su dojavljeni 20. kolovoza 2017. oko 20:00 sati. Na terenu su sve snage s područja Zadarske županije, pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Šibenik i Zadar, JVP Vodice, vojnici NOS-a HKoV-a te izvanredne dislokacije iz Šibensko-kninske, Karlovačke, Zagrebačke županije (s požara Promina preusmjereni na ovaj požar), Krapinsko-zagorske, Primorsko-goranske i Sisačko-moslavačke županije. Zatražene su i dodatne snage s kontinenta – Grada Zagreba i Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Varaždinske i Osječko-baranjske županije. Većina požara na benkovačkom području je aktivna.

Šibensko – kninska županija

– Požar raslinja na području Promine kod Razvođa, za kojeg je županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik dojavu zaprimio 17. kolovoza u 14:58 sati, još uvijek je aktivan. Požar se brzo širi. Na terenu su snage iz Šibensko-kninske županije i pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Šibenik i Zadar te ispomoć iz Primorsko-goranske, Zagrebačke, Varaždinske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Bjelovarsko-bilogorske županije te Grada Zagreba.

Splitsko – dalmatinska županija

– Aktivan je požar kod Omiša, Dubci Slime, za kojeg je dojava zaprimljena 21. kolovoza 2017. u 20:50 sati. Na terenu su vatrogasci s područja Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije – ukupno 214 vatrogasaca s 52 vozila. Gašenje je u tijeku.

– Oko 10.30 sati od gradonačelnika Omiša primljena je informacija da se 100-tinjak turista (uglavnom strani državljani – koji su jučer zbog požara u Dupcima preventivno evakuirani iz naselja Pisak u dvoranu u Omišu), danas u 7:30 sati vratilo u svoja turistička boravišta.

Foto: DUZS

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...