Ponovno gori Košljun na Pagu, kanaderi i airtractori gase širom Dalmacije

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne »Pukovnik Mirko Vukušić« iz Zemunika, danas, u nedjelju, 6. kolovoza 2017. angažirane su na gašenju nekoliko požara u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Požar na Dinari gase tri Airtractora AT-802 dok su na požarištu Muć-Neorić bila angažirana dva Canadaira CL-415. Nakon gašenja tog požara Canadairi su odmah krenuli na novo požarište Perković kod Šibenika, a novi zahtjevi za angažiranjem zračnih snaga stigli su za najnovija požarišta na lokaciji Košljun na otoku Pagu i na prostoru Rasline kod Šibenika, gdje požare gase po jedan Canadair na svakom požarištu.

Na prostranoj vatrenoj fronti na Dinari zračne snage su u protekla tri dana izbacile oko 300 vodenih bombi ostvarivši više od 36 sati naleta na požarištu.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 168 požara (62 u Šibensko-kninskoj, 54 u Splitsko-dalmatinskoj, 40 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1380 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 42 300 tona vode te je prevezeno 213 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...