Popović: “S 35 imam milijun razloga za reći ne, ali u reprezentaciju idem s guštom!”

Nakon dugih šest godina Marko Popović vratio se u hrvatsku reprezentaciju. Prije nešto više od mjesec dana našao se na popisu izbornika Ace Petrovića, koji se uoči početka priprema za Eurobasket suočio s otkazima nekoliko važnih igrača. Vratio je iskusne, provjerene igrače, uveo nekoliko debitanata, a povratak bivšeg kapetana odjeknuo je najglasnije.

Popović je prošle godine otpao zbog problema s ozljedama, u međuvremenu je odradio odličnu sezonu u Španjolskoj i postao najbolji strijelac u povijesti Eurokupa. U 36. godini ni pod temperaturom koja ga je mučila posljednjih dana, nije pomišljao povući se iz reprezentacije, piše Index.

Kakav je osjećaj biti opet u reprezentaciji?

“Okupljanje kao okupljanje. Treba ipak pričekati s treninzima, treba pričekati cijelu rutinu, treninge i druženje sa suigračima, onda ću znati reći malo više. Došao sam ovdje sa željom i nadom da se može nešto napraviti, kao i svake godine, vidjet ćemo što će biti ovog ljeta”.

“Ne treba žaliti ni za kime”

Kako se osjećaš fizički?

“Dobro sam. Imao sam malo problema zadnjih dana s temperaturom, ali to je iza mene. Sreća je da je to bilo prije priprema”.

Što očekuješ na Eurobasketu?

“Očekujem što i svaka ozbiljna reprezentacija – najviše moguće, a dokle ćemo dogurati, vidjet ćemo”.

O otkazima u reprezentaciji nije želio previše govoriti. Ionako se o tome već sve reklo posljednjih dana.

“Sve su već rekli na presici, nema potrebe da ja komentiram nešto što je opjevano već deset puta. Je li to narušilo atmosferu? Nije. Mislim da tu ima jako dobrih i kvalitetnih igrača koji mogu iznijeti dobar dio tereta i nadomjestiti izostanak nekih igrača, tako da ne treba žaliti ni za kime”.

“Momci koji su tu mogu nadomjestiti sve što ti momci imaju. Šteta je. Borit ćemo se mi koji smo tu i probati napraviti što bolji rezultat. Možda će u budućnosti biti tu i dati što su trebali ovo ljeto, ali eto… Njima na dušu”.

“Mogao sam reći ne, ali uvijek sam volio doći u reprezentaciju”

Pop se i danas rado vraća u hrvatski dres.

“Prihvatio sam poziv s guštom, kao i svaki put. Nadam se da se može nešto dobro napraviti. Imam milijun razloga za reći ne, od obitelji, godina, kluba… Mogao sam reći ne. Došao sam jer volim doći, jer sam uvijek volio doći i mislim da svaki normalan sportaš tako razmišlja”.

Iskustvom bi trebao pomoći cijeloj momčadi, a Aco Petrović vjeruje da će najviše pomoći Roku Ukiću.

“Ja se nemam pravo postavljati uzvišeno naspram nikoga. Imao sam i ja suigrače od 35 godina kad sam ja imao 20, koji su me tretirali sasvim normalno. Važno je ići ljudski prema svima. Ako mogu pomoći svojim iskustvom, bit će mi drago”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...