Prijevremeni parlamentarni izbori i prije kraja godine?

Nakon novih trzavica u vladajućoj većini zbog ploče u Jasenovcu, opet se spominje mogućnost prijevremenih parlamentarnih izbora, piše N1.

Upitan vjeruje li u prijevremene izbore prije kraja godine, profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu i bivši saborski zastupnik Josip Kregar gostujući u Novom danu odvratio je da “to nitko ne može predvidjeti, ali on je sklon tome da su ti izbori nužni i neizbježni. Opozicija nema ličnosti i programa, to je situacija koju bi svaka Vlada iskoristila da pojača svoj legitimitet, ali ni Plenković nije stvorio svoj autoritet – on je mislio da je način da prelazi preko određenih skandala, no sad je kraj toga. Došao je do onih koji znaju koja je njihva politička sudbina ako on ostaje na vlasti. I zato mislim da su Plenkoviću izbori svakako na pameti, a na izborima bi i pred oporbom i pred svojim konkurentima bio u prednosti. No Hrvatska je mala zemlja i utjecaj na nju imaju i oni koji žele stabilnost”.

Dan ranije komunikacijski stručnjak Marko Rakar kazao je u Novom danu na pitanje jesu li mogući prijevremeni izbori do kraja godine, da mu je “teško reći, po ovome što smo vidjeli zadnjih dana, mislim da je to unutarnje podsjećanje na obveze i da se neke stvari isporuče, a ne dublji sukob”. “Ja bih rekao 40 posto šanse za nove izbore, 60 posto da ćemo ostati tu gdje jesmo”, procijenio je Rakar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...