Pupić Bakrač od DORH-a zahtjeva istragu oko dodjele Ravnica u najam

Vijećnik u Županijskoj skupštini Marko Pupić-Bakrač uputio je Državnom odvjetništvu zahtjev za pokretanje istrage. U njegovu priopćenju stoji:

Put od zločina do kazne zna biti vrlo kompleksan. Nekada se pravda realizira na  čudne načine. Tako je Al Capone završio u zatvoru zbog utaje poreza dok je bivši potpredsjednik Vlade Polančec kazneno odgovarao zbog postavljanja reflektora na seoskom nogometnom igralištu.

Molim Vas da pokrenete istražne radnje kako bi se ustanovilo da li su kod dodjeljivanje na korištenje državne imovine-vojarna Ravnice te nakon toga njezinog davanja u podnajam i podpodnajam počinjena kaznena djela.

Da li je prostor korišten svrsishodno i na zakonit način ?

Da li je u navedenom slučaju bilo zloupotrebe ovlasti i položaja ?

Da li se tim eventualnim zloupotrebama ovlasti i položaja nekome omogućilo protupravno stjecanje imovinske koristi na račun imovine RH?

Sjetimo, donedavni HDZ-ov gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta godinama je nezakonito dozvoljavao da nekadašnju vojarnu Ravnice koriste i iznajmljuju poduzetnici s kojima je blizak. Proizlazi to iz presude Trgovačkog suda u Zadru koji je prihvatio zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Zadru da se iz dijela vojarne Ravnice iseli zadarski Boksački klub Rebel.

Tek naoko običan sudski spor u stvari dokazuje kako je bivši zadarski gradonačelnik godinama omogućavao da se prostor vojarne nekadašnje JNA koristi, iako to, stoji u presudi, nije smio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...