Rekord sezone; Izbacili 400 vodenih bombi i proveli 32 sata u zraku na požarištu Zaton-Benkovačka cesta-Raslina

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika danas, u četvrtak, 17. kolovoza 2017., cjelodnevno su angažirane na požarištima u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Koncentracija snaga rapoređuje se prema stanju na terenu i prioritetima gašenja. Tako se trenutno na požarištu Zaton-Raslina nalaze četiri Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802. U međuvremenu, brzom reakcijom dva Canadira uspjela su dva nova požara staviti pod nadzor gasitelja,i to na lokaciji Sapin Dolac kod Primoštena i u Žitniću kod Drniša.

Dva Airtractora još uvijek djeluju na požarištu Svilaja.

Potporu u gašenju požara Zaton-Raslina i danas pružaju pripadnici Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske.

Na požarištu Zaton-Benkovačka cesta-Raslina zračne snage tijekom jučerašnjeg djelovanja izbacile su više od 400 vodenih bombi i provele 32 sata u zraku u akcijama gašenja požarišta sa ukupno sedam protupožarnih aviona. Ovo je ujedno do sada rekordan broj bacanja vodenih bombi na jedno požarište u jednom danu koje su imale zračne snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...