Sebastian iz Marseillea putuje već godinu dana s ruksakom na leđima, a Vir ga je oduševio

Neke priče jednostavno se pojave same od sebe, takva je i priča o Sebastianu iz Marseillea. Ekipa Dobrog jutra snimajući na Viru nabasala je na mladog Francuza koji već godinu dana putuje s jednim ruksakom, gotovo bez novca, ali uživa.

Sebastian (22) iz Marselliea putuje uglavnom autostopom. S prtljagom na leđima i s malo novca već godinu dana živi slobodno i ide kamo ga put odvede. Ovaj put odredište je bio otok Vir. Svaki dan je nova pustolovina, svaki dan dogodi se nešto novo. Poput ovoga sada, nisam ni sanjao da ću biti na televiziji, ali evo, događa se. Kada putujete sami, jednostavno je – samo kažete da.

Potpuno suprotno od onoga kako je Sebastian živio prije nego što je krenuo na ovo neobično putovanje.Studirao sam, ali sam bio u depresiji, u zaista dubokoj depresiji i trebao sam nešto novo. Prekinuo sam studij i krenuo korak po korak u ovo iskustvo.  Odluku o prestanku studija najteže su podnijeli njegovi roditelji. No za Sebastiana je to bila žrtva koju je bio spreman podnijeti kako bi u svoj život unio radost. I uspio je. Malo po malo, rekao sam sebi – sada ne znam što želim od svojeg života, no želim nešto novo, iskušavati nove mogućnosti do maksimuma, krenuti dalje i gledati kako će se sve razvijati. Odlučio sam izaći iz zone ugode i krenuti u pustolovinu.

Ta pustolovina uključuje snalaženje u svim životnim situacijama – prijevoz, hranu, smještaj. Ima nešto novca zbog sigurnosti, no uspijeva i bez njega sve to sebi osigurati.  Ako napravite prvi korak, ljudi vam prilaze i znaju biti vrlo velikodušni.  Do sada je tako proputovao ponajprije svoju domovinu Francusku, pa se onda uputio prema Italiji, Sloveniji i sada je ovdje kod nas. Otkako sam došao u Hrvatsku, prvo sam vidio dio unutrašnjosti, sela. Zatim sam došao do mora i pogled je bio predivan. Još nisam upoznao mnogo Hrvata, što je glavna svrha mog putovanja – upoznati sebe i druge ljude.

Nakon Vira Sebastian se zaputio prema Zadru. No on ništa ne planira pa tko zna kojim cestama trenutačno putuje i koje ljude upoznaje. Sigurno je jedino da uživa u svojem putovanju toliko da ga želi nastaviti barem još godinu dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...