Šesti “Jadranov veslački dvoboj” ove subote!

Veslački klub Jadran šestu godinu za redom organizira veslačku regatu osmeraca koja će se održati u uvali Jazine. Regata ”Jadranov veslački dvoboj” održat će se u subotu 19. kolovoza 2017. godine u terminu od 17.00 do 21.30 sati, a nastupiti će veslači u otvorenoj i veteranskoj kategoriji, među kojima će biti bivših sudionika Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava. Dvoboji osmeraca odvijati će se na regatnoj stazi dužine 500 metara u uvali Jazine, s ciljem ispod Zadarskog mosta. Regata se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar – Kitarović.

Dio utrka, odnosno finalne utrke biti će veslane pod svjetlima reflektora u večernjem terminu, što će ovom događaju dati dodatnu atraktivnost.

Utrke će se odvijati putem dvoboja po kup sistemu pri čemu dalje idu posade koje su pobijedile u međusobnim dvobojima.

O utrci Jadranov veslački dvoboj osmeraca:

Čitava utrka je osmišljena kao festival veslanja, a osmerac, kao najatraktivnija disciplina u veslanju ima veliku tradiciju u povijesti zadarskog veslanja.

Veslački klub Jadran, kao najstarije djelatno sportsko društvo u Gradu Zadru, baštinik je tradicije organiziranog veslanja u Zadru već više jednog stoljeća, točnije od 1908. godine. Zadarski veslači osvojili su dvije brončane olimpijske medalje, i to u osmercu u Parizu 1924. i Branimir Vujević 2000. u Sidneyu.

Bilo je velikih uspjeha i na domaćim natjecanjima, gdje je osvojeno više od 60 naslova prvaka države u disciplini osmerca u kategorijama od juniora do seniora. Upravo zbog ovih činjenica odlučili smo organizirati natjecanje osmeraca ovdje u Jazinama kako bi prikazali našim sugrađanima veslanje u svojem najatraktivnijem izdanju ili kako ga u veslanju nazivaju kraljevskoj disciplini.

PODACI O REGATI

Tip regate: sprint dvobojska regata
Start u početku uvale Jazine, cilj na mostu
Duljina staze: 500m – oko 1 minutu i 20 sekundi
Početak u 17:00 sati, završetak oko 21:30 sati
Utrke započinju eliminacijama, bolja posada u dvoboju ide naprijed
Nastupiti će ukupno 22 posade osmeraca
U utrkama će nastupiti i veslači veterani koji su nastupali na OI i SP
PODACI o osmercu

Duljina: oko 19m
Masa: 96 kg
Brzina: u utrci oko 25 km/h – 12 kn

 

Više na linku

www.vk-jadran.hr

http://www.vk-jadran.hr/veslacki_dvoboj_osmeraca.html

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...