“Sigurna plovidba 2017.”; Zbog prekršaja na moru izrečeno 307.800 kuna kazni

Pojačani nadzor sigurnosti plovidbe u sklopu akcije kodnoga naziva „Sigurna plovidba 2017.“ proveli su prekjučer djelatnici svih osam hrvatskih lučkih kapetanija u koordinaciji sa 72 lučke ispostave te Službom za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS), izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U akciji je sudjelovalo 90 službenika, a inspekcijski nadzor na moru proveden je s 32 plovila kojima je obavljeno ukupno 350 pregleda među kojima je utvrđeno ukupno 146 prekršaja temeljem Pomorskog zakonika odnosno Pravilnika o sigurnosti pomorske plovidbe te su sankcioniranim sudionicima u pomorskom prometu, kojima su utvrđeni prekršaji, izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 307.810 kuna, donosi Večernji.hr.

Prekjučerašnjom akcijom proveden je nadzor nad 33 putnička broda i 261 brodicom i jahtom (146 domaćih i 115 stranih), a u kategoriji nadzora sidrišta obavljena su 24 pregleda. U Ministarstvu navode da je sigurnosno stanje u pomorskom prometu dobro te da stalna nazočnost plovila Lučkih kapetanija daje pozitivne rezultate, stoga će kapetanije nastaviti s aktivnostima u sklopu pojačanoga nadzora sigurnosti plovidbe u pomorskome prometu, u okviru svojih nadležnosti.

Tijekom ljetne sezone u prosjeku samo pod hrvatskom zastavom plovi oko 1500 brodova, 2500 motornih jahta te oko 115 tisuća brodica, dok stranih plovila u sezoni pojačanog prometa plovi oko 60 tisuća.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...