Sutra na Forumu “Srce Kornatsko”; 10 godina od najveće mirnodopske tragedije u Hrvatskoj

Srce Kornatsko je humanitarna akcija u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice, Malonogometnog kluba Heroji 2007. i Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije kojom se želi na dostojanstven način obilježiti 10. godišnjica kornatske tragedije.

Vrhunac akcije bit će 27. kolovoza 2017.  kada će u nekoliko hrvatskih gradova biti pušteni lampioni i baloni u znak sjećanja na vatrogasce stradale na otoku Kornatu.

Sredstva koja se prikupe donacijama za balone i lampione namijenjena su provođenju rehabilitacije djece liječene od malignih bolesti, u organizaciji udruge Krijesnica.

Obzirom da se rehabilitacija djece oboljele od malignih bolesti u Hrvatskoj ne provodi na sustavnoj razini, rehabilitacijski programi udruge Krijesnica imaju veliko značenje za male heroje koji su dobili bitku s malignom bolešću.

U projekt su se uključila dobrovoljna vatrogasna društva u mnogim hrvatskim gradovima tako da će se puštanje lampiona i balona, osim u Zagrebu, održavati i na slijedećim lokacijama:

Dubrovnik – Stari grad u 21:00

Split – Splitska riva u 19:11

Vodice – Vodička riva u 21:00

Zadar – Forum u 21:00

Rijeka – Lukobran u 21:00

Nova Gradiška – Trg kralja Tomislava u 21:00

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...