Tehničari u Zemuniku cijelu noć pripremali avione za gašenje požara

Stručni timovi zrakoplovno-tehničkog i osoblja za poptporu letenja Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika cijelu su noć, u ponedjeljak, 21. kolovoza 2017., pripremali protupožarne avione za akcije gašenja požara iz zraka danas, u utorak, 22. Kolovoza 2017. godine.

Uz ispiranja Canadaira CL-415 od morske soli i punjenja gorivom zrakoplovni tehničari najviše su vremena posvetili poslijeletnim pregledima, povremenim 50-satnim pregledima i provjerama, kao i svim drugim zahvatima kako bi do jutra kompletne zračne snage bile pripravne poletjeti na požarišta.

Zahvaljujući upravo iznimnom trudu i radu zrakoplovnih tehničara ostvaruje su visoki stupanj ispravnosti i spremnosti zračnih snaga u gašenju požara, a posebnu zahvalu zrakoplovnim tehničarima sinoć je za vrijeme posjeta zračnim snagama uputio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...