Tijekom noći se sastao Županijski stožer civilne zaštite, u pomoć stižu vatrogasci iz cijele Hrvatske

U nastavku donosimo priopćenje načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije, zamjenika župana Šime Vickovića:

„Temeljem zahtjeva Županijskog vatrogasnog zapovjednika, Županijski stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se jutros u 4.10 minuta. Povod je izbijanje više požara na otvorenom prostoru na području Zadarske županije koji su buknuli tijekom noći sa nedjelje na ponedjeljak. Županijski stožer je obišao sva opožarena područja, a tijekom dana požarišta su obišli  ravnatelj DUZS Dragan Lozančić i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković koji koordinira dolazak i angažiranje vatrogasnih snaga sa ostalih područja RH.

Sve raspoložive operativne snage  aktivne su na terenu, a od ranih jutarnjih sati na požarištima djeluju i zračne snage. U pomoć su pozvani i pripadnici Hrvatske vojske koji su također na terenu. U tijeku je pristizanje vatrogasnih snaga sa ostalih područja Hrvatske.

Tijekom noći na zahtjev vatrogasnog zapovjednika  iz sigurnosnih razloga policija je evakuirala  5  osoba sa područja naselja Kolarina.  Premda je vatra na području Turnja bila vrlo blizu stambenih i poslovnih objekata, evakuacija nije bila potrebna.

Trenutno su aktivni  požari na području  grada Benkovca i općina Stankovci, Posedarja i Lišana Ostrovičkih . Najteže stanje je trenutno na području općine Stankovci i Lišane Ostrovičke . Aktiviran je stožer civilne zaštite grada Benkovca, dok su općinski stožeri civilne zaštite u pripravnosti.

Mole se stanovnici ugroženih područja da poštuju upute operativnih snaga na terenu, kako bi se što učinkovitije obuzdali požari.”


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...