Treba li ukloniti Tornadov grafit vojnika sa šljemom na kojem je grb s prvim bijelim poljem?

Zadarski SDP na čelu s vijećnicom Danijelom Vukošom zatražio je uklanjanje Tornadovog grafita na zadarskom Bulevaru. Sramotan je, tvrde, jer se na šljemu vojnika nalazi grb s prvim bijelim poljem na šahovnici.

Usprotivio se tome prvi čovjek zadarskog HSP AS Mate Lukić.

Sukob na relaciji ljevice i desnice oko spornog grafita odvio se na sjednici Gradskog vijeća.

Sve je krenulo Lukićevim usklikom “Sramota, nećete!”, na što se nadovezao SDP-ov Novoselović uzvrativši mu “Čobane, balavče, što ti znaš!”

Istina je da sam napao članove SDP-a nakon inicijative da se ukloni grafit hrvatskoga vojnika s hrvatskim grbom koji ima prvo bijelo polje. Pred Oluju brisati grafit i grb pod kojim je stotine mladića otišlo pod hrvatsku zemlju je sramota. Oluja je poštovana vijećnice Vukoša istinska pobjeda protiv zla bez ikakvih grijeha, a momci iz HOS a- s ovim su grbom prvi stali u obranu naše zemlje. On je povijesni, hrvatski, ne ustaški kako ste naveli, kazuje nam Lukić uz napomenu kako je razmišljao o tužbi protiv Antuna Novoselovića za izgovorene uvrede.

Što se tiče vašeg kolege koji me nakon obrane ovih momaka koji su vječno zaspali za nas sve, za svoj san, nazvao balavcem i čobanom razmišljao sam o tužbi, ali nakon isprike ću mu oprostiti…, zaključuje Lukić.

Antun Novoselović kojeg smo kontaktirali u svezi spomenutog nema mnogo komentara.

Ne bih želio ulaziti u prepiske s vijećnicima opozicije. Što se samog grafita tiče, to je jedno legitimno pitanje postavljeno na gradskom vijeću…, kratak je bio SDP-ov čovjek.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...