U nedjelju na vidikovcu Kamenjak kod Vranskog jezera sajam “Luka i igara”

U tradicionalno uređenom ambijentu vidikovca Kamenjak, ove nedjelje, 6. kolovoza od 18 sati, u organizaciji Javne ustanove Park prirode Vransko jezero održat će se već dobro poznati Sajam lokalnih proizvoda Parka prirode Vransko jezero i okolice “Luka i igara”.

Svoje proizvode predstavit će OPG-ovi i udruge s područja Vrane, Pakoštana, Radašinovaca, Banjevaca, Stankovaca, Benkovca, Pirovca, Biograda, Posedarja i Tkona, a obzirom na znatno veći broj prijavljenih izlagača, očekuje vas bogata ponuda domaćih poljoprivrednih proizvoda, od luka i kapule, mahunarki i svježeg povrća, maslinovog ulja, vina i likera, do kozjeg sira, bajama i suhih smokava. Posjetitelji će imati priliku upoznati se s pripremom i pečenjem prisnaca, autohtonog specijaliteta Bukovice i Ravnih kotara, dok će KUD Vrana uz izvorno pjevanje predstaviti vransko kolo “biranje” i brzo kolo tzv. “kukulešće”.

Za dobru cjelokupnu atmosferu pobrinut će se odlična ekipa iz Škabelin banda, stoga uz ritmove soula, funka i rhytm&bluesa te čašu dobrog vina i domaću hranu, doživite jedan od najljepših zalazaka sunca u zadarskoj županiji.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...