U Pristegu vatra blizu kuća, mještani pomažu vatrogascima: “Cijelu noć smo branili kuće, pucale su mine”

Iza gasitelja na šibenskom i zadarskom području teška je noć, no požari i danas plamte. Na snazi je uzbuna za sve vatrogasne postrojbe s područja Republike Hrvatske.

Josip Anić, jedan od mještana Pristega koji se sa svojom obitelji i ostalim mještanima do dugo u noć borio kako bi obranio kuću od požara za N1 je komentirao današnju situaciju. Kazao je da se pojavio novi plamen, koji se zbog vjetra, ali i minskoga polja na kojem je izbio, sve brže širi do kuća.

“Svakih 15 minuta jučer pukla je mina, a one se nalaze 250-300 metara od table. Mirni jesmo neko kratko vrijeme, ali sve ovisi o tome što će se događati s ovim plamenom. Ne vjerujem da će biti jednako strašno kao jučer”, kazao je Anić za N1.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika danas, u utorak, 22. kolovoza 2017., upućene su na najnovije požarište Dubci kod Omiša u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a požar gasi helikopter Mi-8 MTV. Na ostalim današnjim požarištima u Pristegu je još uvijek Airtractor koji natapa požarište, dok su na Promini angažirana tri Canadaira CL-415 i dva Airtactora AT-802.

Požar je na autocesti A1 izazvao pravi kaos. Vozači su bježeći od požara vozili kroz gust dim i riskirali živote.

“Mještanima u gašenju požara, uz vatrogasce, pomaže i air tractor. Vjetar se, nažalost, još uvijek ne smanjuje i ne slabi”, rekao je reporter N1 Hrvoje Krešić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...