U Sušici počela izrada još jedne mozaik-klupe Božice Kliman

Slaganjem prvog motiva – grozdova crnog grožđa – u Sušici je počela izrada nove, pete po redu, mozaik-klupe godpođe Božice Kliman.

Nakon Ugljana, Mulina i Malog Lukorana, na red je došla Sušica, što je planirano i dogovoreno još prošle godine, a opsežan posao trajat će do sredine rujna, kada se planira i svečano otvorenje.

Za središnji motiv odabrali smo grožđe kao posvetu barba Ediju i njegovu odličnom crnom vinu proizvedenom od grožđa u obližnjem vinogradu. Na stražnjoj strani naslona bit će ruža vjetrova jer je Sušica, među ostalim, poznata i po jakoj buri koja tu puše, a što će još krasiti ovu klupu, neka bude malo iznenađenje. Kao i u drugim mjestima gdje smo dosad radili, svake nas večeri posjećuju znatiželjnici, turisti, djeca, i svi žele zalijepiti svoj kamenčić kao trajnu uspomenu, kaže gospođa Kliman za Naše školje.

Unikatne mozaik-klupe dio su projekta “Svako misto svoju klupu ima”, koji je prije četiri godine krenuo iz Turističke zajednice mjesta Ugljan. Klupe su autorski projekt gospođe Kliman i njezinih suradnika – Tanje Rebac Perica te Nike i Ane Kliman. Projekt logistički i financijsku podupiru Općina Preko, TZO Preko i TU mjesta Ugljan. Kalup klupe izlio je Tomislav Šćiran iz Ugljana.

Fotografije provjerite na portalu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...