U Zadar nam stiže 21. Međunarodni festival suvremenog kazališta

Međunarodni festival suvremenog kazališta, 21. po redu, održavat će se u razdoblju od 7. do 14. kolovoza. Najavu pročitajte u nastavku.


Uzbudljiva imena europskog kazališta, zanimljivi izvedbeni koncepti na neobičnim lokacijama, građanski performativ, aktivistički doprinos zajednici – novi Zadar snova je pred nama. Osam dana suvremenih izvedbenih umjetnosti, ili jednostavno – novog kazališta, još jednom ispočetka, s ulice, iz dubine društva. Uz program, novosti, debate i razmjene, potičemo dijalog i izazivamo kulturne pomake ka kvalitetnijem životnom okruženju.

S nama u novom izdanju borave i rade Ersan Mondtag, vruće ime njemačke kazališne scene, Berlinčanin, pandurovske estetike i frljićevske ubojitosti, mladi lav novosviještenog evropskog integriranog doba; Aleksandra Niemzyk, vizualna umjetnica i filmska redateljica iz Poljske i Graeme Cole, dramaturg, filmski redatelj, spisatelj, Englez, te Katarina Hallus, Austrijanka koja je nakon glume završila i studij lutkarstva u Berlinu. Također iz Austrije nam dolazi pisac i lingvist, Goran Novaković, naše gore list. Nekad Zadranin Edo Maajka posjećuje stanovnike Bronxa, a festival će otvoriti naše prvakinje Nina Violić i Senka Bulić. Produkcijska ekipa je dobila pojačanje iz Splita, tu je mlada umjetnica i studentica filma Andrea Resner.

Ovogodišnji partneri festivala su zadarska plesna udruga InFluX i Domino, propulzivna udruga izvedbenih umjetnosti iz Zagreba. Najviše nas veseli predstaviti suradnju s građanima. Na poziv inicijative Zadar Civil pridružilo nam se mnoštvo dragih ljudi ovog grada te će njihov doprinos oploditi kreativan, snažan i građansko-aktivistički momentum festivala. Za svaku od ovogodišnjih produkcija je moguće da postanu trajne, igralište na Bronxu na koje je naslonjeno još važnije pitanje kvalitetnijeg suživota u zajednici, Noć performansa ili Večer na Daskama.., klice su čije plodove se veselimo gledati u budućnosti.

Ove godine Zadar snova napokon se pomiče prema rezidencijalnom i radnom mjestu produkcijskog druženja, mjestu susreta, razmjene informacija, iskustava ali i artističkih koncepata, kušanja hrane i svih drugih lijepih stvari koje taj pristup donosi.

Ostanite s nama na valu i pratite ili tražite informacije, poručujemo još jednom svima, dobrima i lošima – dođite po još, život je parada, nije slatka limunada. Dobrodošli i dobro se našli.

  1. Međunarodni festival suvremenog kazališta Ҩ Zadar snova 7-14. kolovoz, 2017.

 

Kazalište Hotel Bulić LAMPEDUSA BEACH

red. Senka Bulić, izv. Nina Violić

pon 7. 8. 21h Lapidarij Narodnog muzeja

 

Zadar snova i Kapitael Kolektiv SVJETSKA PREMIJERA

red. Ersan Mondtag, izv. Thomas Hauser, Duje Jurišić i dr.

uto 8. 8. 22h Nigdjezemska

 

Domino i Zadar snova NOĆ PERFORMANSA

serija izvedbi, razni izvođači feat. Bosumen music theatre

sri 9. 8. 20–24h Poljana Branka Stojakovića, grad

 

Zadar snova i Tete iz vrtića FONDUSTIČNO

red. Katharina Hallus, izv. Kolektiv Tete iz vrtića feat. Gildo Bavčević

čet 10. 8. 19h Park Kapetanski

 

Zadar snova i InFluX BLOCK PARTY 023

Edo Maajka, Koolibreeze, DJ Chill, InFluX, Okus Doma, Brlog

pet 11. 8. 18h Igralište Bronx

 

Zadar snova KING UBU RETOLD

red. Aleksandra Niemczyk, izv. Zadar Civil Street Show

sub 12.8. 18h Trg 5 bunara – Forum

 

Zadar snova i Zadar Civil DEBATNA VEČER

red. Andrea Resner, izv. Zadar Civil

ned 13. 8. 21h Narodni trg

 

Zadar snova RECYCLING BUDHA

Goran Novaković, Mate Kokić i vinyl team

pon 14. 8. 20h Plaža na Boriku

 

Dnevni Forum Romanum u 18h Silvia Cittadini debatni i info štand – Forum, Klub ACME

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...