bravo

Udruga Idro iz Čeprljande kupila 12 naprtnjača za gašenje šumskih požara

Arhiva/ZARAPIX

Prenosimo vijest koju je Udruga Idro objavila na svojoj mrežnoj stranici, a zaslužila je da je vidi i pročita što više ne samo stanovnika otoka Ugljana!

Među ostalim, članovi udruge navode kako je, zbog lanjskog (Čeprljanda) i ovogodišnja dva požara (Ljokini i Batalaža) na području Ugljana uočena potreba za povećanom opremom za gašenje požara izvan redovite i standardne opreme kojom raspolažu vatrogasci na području općina otoka Ugljana.

Stoga je udruga na zadnjem sastanku donijela odluku o kupnji 12 naprtnjača za gašenje šumskih požara koje će financirati novcem udruge, a naprtnjače će biti korištene (zlu ne trebalo!) u svim intervencijama prilikom gašenja šumskih požara.Posebno ističu kako cijeli otok, a samim time i mjesto Ugljan, obiluje bujnom i raznolikom autohtonom mediteranskom vegetacijom, zbog čega Ugljan još i nazivaju “Zelenim otokom”. Prekriven je mediteranskom makijom, borovim šumama, brojnim maslinicima, smokvama, bajamama i vinovom lozom. Mještani Čeprljande svjesni su ljepote i bogatstva svog otoka i mjesta te će zajedničkim snagama i dalje nastaviti raditi na čuvanju i zaštiti tog prostora.

Ujedno zahvaljuju tvrtki Vatromax K.M.B koja je Udruzi Idro donirala 12 kombinezona kao nadopunu već kupljenoj vatrogasnoj opremi i mole sve koji su u mogućnosti ili imaju želju da kontaktiraju Udrugu Idro zbog donacije vatrogasne opreme.
Bravo za sve članove Udruge Idro! Na pravi su način pokazali kako i koliko vole svoj otok, pišu Naši školji.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar