Udruga Idro iz Čeprljande kupila 12 naprtnjača za gašenje šumskih požara

Prenosimo vijest koju je Udruga Idro objavila na svojoj mrežnoj stranici, a zaslužila je da je vidi i pročita što više ne samo stanovnika otoka Ugljana!

Među ostalim, članovi udruge navode kako je, zbog lanjskog (Čeprljanda) i ovogodišnja dva požara (Ljokini i Batalaža) na području Ugljana uočena potreba za povećanom opremom za gašenje požara izvan redovite i standardne opreme kojom raspolažu vatrogasci na području općina otoka Ugljana.

Stoga je udruga na zadnjem sastanku donijela odluku o kupnji 12 naprtnjača za gašenje šumskih požara koje će financirati novcem udruge, a naprtnjače će biti korištene (zlu ne trebalo!) u svim intervencijama prilikom gašenja šumskih požara.Posebno ističu kako cijeli otok, a samim time i mjesto Ugljan, obiluje bujnom i raznolikom autohtonom mediteranskom vegetacijom, zbog čega Ugljan još i nazivaju “Zelenim otokom”. Prekriven je mediteranskom makijom, borovim šumama, brojnim maslinicima, smokvama, bajamama i vinovom lozom. Mještani Čeprljande svjesni su ljepote i bogatstva svog otoka i mjesta te će zajedničkim snagama i dalje nastaviti raditi na čuvanju i zaštiti tog prostora.

Ujedno zahvaljuju tvrtki Vatromax K.M.B koja je Udruzi Idro donirala 12 kombinezona kao nadopunu već kupljenoj vatrogasnoj opremi i mole sve koji su u mogućnosti ili imaju želju da kontaktiraju Udrugu Idro zbog donacije vatrogasne opreme.
Bravo za sve članove Udruge Idro! Na pravi su način pokazali kako i koliko vole svoj otok, pišu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...