Uključite se u javnu raspravu o novom Zakonu o otocima, poslije će biti kasno!

Na portalu e-Savjetovanja pokrenuta je javna rasprava o novm Zakonu o otocima, odnosno – predstavljen je nacrt prijedloga iskaza o procijeni učinka popisa za prijedlog Zakona o otocima, pišu Naši školji.

Donošenjem novoga Zakona o otocima, kako je najavljeno više puta, nastojat će se potaknuti razvoj otoka, osobito prema konceptu tzv. pametnih otoka i primjenom plave i zelene ekonomije, te potaknuti demografsku obnovu.

Prije 20-ak dana, za boravka u Jelsi, premijer Andrej Plenković potvrdio je da Vlada priprema novi zakon koji će uputiti u proceduru ove jeseni te pozvao lokalne otočne vlasti da se uključe kako bi u zakon bila ugrađena rješenja koja će omogućiti razvoj svih hrvatskih otoka. Novi Zakon o otocima, prema premijerovoj najavi, dio je većeg zakonodavnog paketa u kojem će, među ostalim, biti i izmjene Zakona o regionalnom razvoju te Zakona o potpomognutim područjima. Jedna od važnijih izmjena je nova metodologija izračuna indeksa razvijenosti i razvrstavanje otoka prema stvarnom stupnju razvijenosti te usklađivanje hrvatske otočne politike s europskom.

Podsjećamo da je sada vrijeme da glasno i jasno razmišljate te se argumentirano uključite u javnu raspravu, Poslije će biti kasno!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...