Uvrijeđeni gosti u restoranu Lungo Mare? Vlasnik: “Zlonamjernim ljudima se ne može udovoljiti”

Putem privatnih poruka Antene Zadar javila nam se čitateljica duboko razočarana večerom u restoranu Lungo Mare na Obali kneza Trpimira, u blizini Sfinge. Naime, kako nam piše, neugodno je iznenađena uslugom koju je dobila ona i njeno društvo, da bi nakon večere ‘proguglala’ restoran i dobila još negativniji dojam.

Ono što je vidjela, a što je i trenutno na Internetu dostupno, su iznimno nepristojni komentari vlasnika Jure Župana na TripAdvisoru. Napominjemo kako su na pozitivne kritike restoranu na spomenutoj stranici odgovori isto tako pisani u ugodnom tonu, dok su odgovori koje prenosimo reakcije na negativne recenzije. Isto tako, pozitivnih kritika (vrlo dobrih i odličnih) puno je više nego negativnih, no pristup koji Župan koristi u komunikaciji s nezadovoljnima svakako iznenađuje.

– Uopće nemojte pričati o hrani jer svake noći prodajemo 30 obroka dagnji. Da, slane su jer su iz mora. More je puno soli. Ne prepoznajete razliku između fast fooda i restorana i pišete gluposti. Zar mislite da ćete dobiti svježu ribu na stol za deset minuta? U McDonald’su za vrijeme sezone čeka se više od pola sata za hamburger. Iz kakvog ste vi crtića ispali? Ili dolazite iz neke zabiti?

– Ne poslužujemo pijane i drogirane goste. Žao nam je, ali sljedeći puta zvat ćemo policiju. Nemojte ponovno dolaziti.

– Gdje je fotografija hrane nestala? Bila je tu prije mog odgovora. Vrati ju natrag da vidimo te male porcije. Molim te ne piši gluposti o hrani jer nemaš pojma o tome, odi na kolodvor pa tamo jedi za 20 kuna lažljivice.

– Očito ste iz Slovenije i tamo ste jeli previše smrznutog smeća pa ne znate kakav je okus prave ribe i školjki iz mora.

Više ovakvih i sličnih komentara dostupno je na mrežnim stranicama TripAdvisora. Za komentar smo nazvali restoran Lungo Mare gdje smo popričali s vlasnikom.

– Svaka priča ima dvije strane, a ovo je moja. Prije svega, moj je pristup izravan i možda grub, ali usmjeren samo prema zlonamjernim ljudima. To su najčešće bolesni ljudi, ‘pacijenti’. Imali smo više situacija da je policija morala intervenirati jer su se čak bacali i stolovi. Ali to je, srećom, sitan postotak ljudi. Mi poslužujemo preko 5000 ljudi, od toga će 10 biti nezadovoljno. To je zanemariv postotak, to je manje od 1 posto, svima se ne može udovoljiti, kaže nam Župan.

No, jesu li gosti u pravu kada su nezadovoljni, priupitali smo vlasnika restorana Lungo Mare.

– Ma kakvi. To su uglavnom ljudi iz, recimo, Azije, Velike Britanije i općenito stranci koji nisu navikli na svježu ribu. Oni nju ne prepoznaju jer su navikli na duboko smrznutog oslića, a ne škrpinu, frišku iz Jadranskog mora. Oni misle da ako ja stavim maslinovog ulja da je to ‘masno’. Oni misle da je ovo fast food i da će sve biti gotovo za pet minuta. I što je najgore, uvijek ih upozorimo i da je hrana svježa i da nije zaleđena i da će pričekati oko 30 minuta. To je, štoviše, brže nego usluga u gradu gdje se čeka puno, puno duže, kazao nam je napomenuvši da je njegovo meso domaće, a riba svježe ulovljena te da sve to pošteno plaća i da je takva praksa ugrađena u tradiciju restorana.

Župan nam je prepričao i neke gotovo komične situacije s gostima.

– Dođu i ljute se jer riba ima kosti i glavu. Kažu mi da su zub slomili na ribu. Dođu Bugari ili Rumunji i odmah me upozore da će mi dati negativne ocjene na TripAdvisoru ako ih ne počastim besplatnim obrokom. Ma ta stranica je apsolutno nerelevantna, tu može svatko napraviti račun i napisati što želi. Može mi konkurencija pisati svašta, a sebe hvaliti. Ja mogu evo ovaj tren otvoriti 10 e-mail adresa i sebe nahvaliti. Drago mi je tamo pročitati da su gosti zadovoljni, a zlobnici i zlonamjernici me ne diraju, zaključio je kazavši nam kako kuhare s trideset godina iskustva ne namjerava mijenjati radi kritike neke tamo Britanke.

Što na kraju zaključiti? Svaki restoran morate svakako probati da biste o njemu donijeli konačan sud jer komentari, kritike i svađe na TripAdvisoru ili negdje drugdje mogu, ali i ne moraju značiti ništa. U slast!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...