Večeras počinje trodnevna manifestacija “Noć punog miseca”

Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja. Festival je to hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa.

Tradicionalni je to, šesnaesti (2012. godine nije održan) po redu festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja koji nas na trenutak u vraća u daleku prošlost i podsjeća nas kako je to nekada bilo.

Zbog nje ljudi prevaljuju stotine kilometara da bi iznova doživjeli manifestaciju poznatu u cijeloj zemlji i šire kao “Noć punog miseca”.

Ugasit će ponovo javna rasvjeta, riva će biti obasjana svjetlom baklji i svijeća, štandovi će nuditi raznolika tradicionalna jela, brodovi se pretvarati u ploveće štandove, riva će odzvanjati u klapskoj pismi i plesu, turisti i domaći nasmijani i veseli šetat će i uživati ispod velikog i sjajnog mjeseca… Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela čuvenih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija.

– Naš standardni program klapskog izričaja i Dan domovinske zahvalnosti se poklapaju te ćemo imati i poseban program u izvedbi Kreše Perovića. Uz nastup Nataše Veljak na violini s bendom Bamboa izvodit će jedne od najboljih pjesama domovinske tematike, a drugi dio večeri će biti posvećen Tomislavu Ivčiću, uz nastup Zadarskog kvarteta, te klapa Leut i Donat. Na koncu, nastupit će benad Sexymotherfuckers koji je posebno za ovu prigodu skladao pjesmu “Noć punog miseca”. Sve će kulminirati vatrometom točno u ponoć, uz glazbu Jakova Gotovca “Ero s onoga svijeta”, kazao je Neven Stojaković na predstavlajnu ovogodišnje manifestacije.

U ponudi će sudjelovati oko 70-ak izlagača.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...