Viber uvodi novost – mijenjate telefon i broj, podaci ostaju

Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za komunikaciju, uvodi veliku i važnu novost koja će korisnicima omogućiti da promijene broj svog mobilnog telefona, kao i uređaj na kojem su prvobitno preuzeli aplikaciju, a bez gubitka podataka. Ova novina oslikava nastojanja aplikacije da omogući bezbrižno i lako korisničko iskustvo preko svih uređaja i operativnih sistema

Nova funkcija će olakšati korisnicima da sačuvaju svoju prepisku i podatke na aplikaciji, a da mogu zamijeniti broj, odnosno SIM karticu na istom uređaju. Viber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj, i automatski pokrenuti meni za promjenu telefonskog broja. U nekoliko jednostavnih koraka, korisnik će moći prebaciti sve svoje podatke s Vibera na novi broj.

Korisnici koji žele promijeniti i broj i mobilni uređaj na istom operativnom sistemu će morati samo proći sve korake u meniju za promjenu broja telefona na njihovom starom uređaju – prije nego što ubace novu SIM karticu u novi uređaj i na njemu aktiviraju Viber aplikaciju.

Kada korisnik konačno promijeni broj, Viber će o tome automatski izvijestiti sve njegove kontakte – što će im omogućiti da sačuvaju novi broj u svojim imenicima.

“Promjena telefonskog broja je česta pojava čak i redovna u nekim zemljama. Stoga smo našim korisnicima željeli osigurati mogućnost da u potpunosti sačuvaju kompletnu prepisku njihovih “chatova”, podataka i sadržaja, ukoliko već razmišljaju o takvim promjenama,” napomenuo je Djamel Agaua, Generalni globalni Direktor aplikacije Rakuten Viber.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...