VIDEO: Podivljali amortizer skače putnicima među nogama; Liburnija: “Sigurnost putnika nije ugrožena”

Čitatelj nam šalje videozapis snimljen danas oko 11:30 u Liburnijinom autobusu za Puntamiku na kojem se vidi na prvi pogled očita tehnička neispravnost autobusa kojim se dnevno prevoze stotine ljudi. Naime, videozapis prikazuje amortizer stražnjih kotača autobusa koji iz svojega kućišta iskače ravno među noge putnika.

– Sjeo sam i osjetio da mi se pod nogom nešto mrda i udara u nju. Gotovo nisam mogao vjerovati svojim očima kada sam ugledao amortizer kako ulazi iz podvozja autobusa u prostor za putnike! Isprva mi je bilo neugodno, ali ubrzo je postalo jasno da najvjerojatnije sam amortizer neće iskočiti za vrijeme vožnje. Ipak, ovo nije najljepša slika koju možemo prezentirati turistima, a i sami Zadrani zaslužuju pristojan gradski prijevoz, kaže nam čitatelj koji je uz to napomenuo kako po dobrom starom običaju u ovome autobusu ni automat za poništavanje karti nije radio. Klima, srećom je.

Po pitanju ovoga problema proslijedili smo videozapis Liburniji iz koje smo dobili brz odgovor.

– Snimku smo odmah proslijedili voditelju tehničkog odjela koji je nakon pregledane snimke utvrdio kako se radi o zaštitnom poklopcu koji nedostaje, a koji će se postaviti za sat vremena, nakon dovršetka smjene vozača. Dakle, amortizer radi sasvim normalno i u redu, sigurnost putnika nije ugrožena nedostatkom poklopca čija je funkcija u prvom redu vizualna, odgovara nam Marijana Bajlo, tajnica direktora i referent za radne odnose i kadrove.

Kako je odgovor iz Liburnije stigao prije otprilike sat vremena, vjerujemo da je zaštitni poklopac već izmijenjen te da je autobus sada u vizualno nešto pristojnijem stanju. No, ipak moramo pitati i to putem ankete – kako biste ocijenili svoje iskustvo putovanja zadarskim gradskim i prigradskim autobusnim prijevozom?


Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...