Violinistička zvijezda Nemanja Radulović u ansamblu Synergia6 zatvara 57. Glazbene večeri u Donatu

Završnica ovogodišnjeg izdanja Glazbenih večeri u Sv. Donatu pripala je ansamblu Synergia6.  Zasigurno najpoznatiji član ansambla je Nemanja Radulović, svjetski proslavljeni violinist iz Srbije. Umjetnik koji snima ekskluzivno za Deutsche Grammophon i koji je osvojio sve najveće svjetske pozornice plijeni pažnju svojim neformalnim imidžom, a ponajviše i iskonskom, prirođenom muzikalnošću i nevjerojatnom virtuoznošću.

Ansambl čine još i pijanist Dejan Sinadinović, redoviti profesor na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, Tijana Milošević glazbenica koja je kao osamnaestogodišnjakinja postala najmlađa koncertna majstorica Beogradske filharmonije, violinistica Ksenija Milošević, doktorandica na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, klarinetist Milan Milošević profesor klarineta i direktor Muzičkog odsjeka na Vancouverskom koledžu u Kanadi i Žarko Perišić, fagotist Simfonijskog orkestra HRT – a i profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Ovaj ansambl u zadarskoj Rotondi publici će priuštiti uistinu spektakularnu završnicu Večeri. Na programu će biti djela remek djela komorne glazbe iz pera Mihaila Glinke, Arama Hačaturjana i WolfgangaAmadeusa Mozarta te djelo Sida Robinovitcha suvremenog kanadskog skladatelja.

Prodaja ulaznica:

Kneževa palača od 11 do 13 i 19 do 21 h

Ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...