Vrućine se nastavljaju, ali samo do vikenda – stižu kiša, vjetar i pad temperature

Nakon svježijeg jutra diljem kontinenta temperature zraka polako će rasti. Prevladavat će pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku, a temperature ponovno idu do 30 stupnjeva Celzijevih.

Tijekom današnjeg dana, kako prognozira Državni hidrometeorološki zavod, prevladavat će sunčano i toplo vrijeme dok je u unutrašnjosti ponegdje moguća umjerena naoblaka uz umjereno slab vjetar, dok će uz obalu, u prvom dijelu dana puhati umjerena do jaka bura koja će slabjeti. Sredinom dana prema otvorenom moru zapuhat će umjeren sjeverozapani vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 31 °C, piše Net.hr.

 
U Zagrebu sunčano

Na području Zagreba očekuje se pretežno sunčano vrijeme uz povremeno umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab, a najviša dnevna temperatura zraka kretati će se između 26 i 28 °C.

Nakon razmjerno svježeg jutra ugodno, toplo ponegdje i vruće prevladavat će od Slavonije do Dalmacije. Vjetar koji će biti umjeren. U gorskim krajevima jutarnja temperatura spustila se na 10 stupnjeva Celzijevih. Na sjevernom Jadranu čitavog će dana prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz moguću kratkotrajnu i umjerenu naoblaku, a najviša temperatura dosezat će i 30 stupnjeva. Umjerena, podno Velebita i jaka bura s olujnim udarima, tijekom dana će slabjeti i na otvorenom okrenuti na sjeverozapadnjak.

Dalmaciju očekuje pretežno sunčano i danju vrlo toplo i vruće vrijeme. U prvom dijelu dana puhat će umjerena, ujutro i jaka bura, a poslijepodne će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar, posebice na otvorenom. Najniža jutarnja temperatura od 17 u Zagori do 22 na obali, a najviša dnevna između 28 i 32 stupnja.

Na južnom Jadranu sunčano, poslijepodne će zapuhati sjeverozapadnjak koji će stvoriti umjerene valove. Temperatura zraka kretat će se od najniže 24 stupnja do najviše oko 30 stupnjeva Celzijevih.

Ugodno, toplo i vruće vrijeme

U utorak nas očekuje pretežno sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće vrijeme uz slab vjetar na kopnu, dok će na Jadranu uz obalu u noći i ujutro mjestimice puhati umjerena bura, danju zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutranja temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu između 19 i 24, a najviša dnevna uglavnom od 27 do 32 C.st.

Toplo i sunčano vrijeme nastavit će se tijekom čitavog tjedna. Ponegdje je moguća kratkotrajna jutarnja magla, a svježija se jutra očekuju po kotlinama gorske Hrvatske dok sće danju biti vrlo toplo, na području nizina i vruće vrijeme.

Temperatura zraka nastavit će rasti sve do petka kada će u nekim dijelovima zemlje živa na termometru ići i do 35 stupnjeva Celzijevih. U tjednu koji je pred nama na Jadranu će i dalje ujutro puhati slaba i umjerena bura, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak. Stabilno vrijeme pratit će i obilje sunca. Jutarnja temperatura uglavnom će biti viša od 20 stupnjeva, a dnevna i od 30, kao što je na Jadranu i uobičajeno za sredinu kolovoza.

U petak će u čitavoj zemlji temperature zraka dosezati preko 30 stupnjeva Celzijevih, a već u subotu nam dolazi novo osvježenje, kiša, vjetar i pad temperatura za čak 10 stupnjeva Celzijevih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...